Fullmakt och andra dokument för nedladdning


Fullmakt

Du behöver en fullmakt om du elektroniskt ska underteckna ett dokument för en organisation som du inte är firmatecknare för. Fullmakten ska undertecknas av firmatecknare och skickas in till oss på ChamberSign.

 

Lagring av personuppgifter

Vid elektronisk signering kommer vissa personuppgifter att lagras. Vad och hur personuppgifter får lagras är hårt reglerat i integritetslagstiftningen. Läs mer om Personuppgiftslagen (PUL) och vad du godkänner när du skapar ett konto i CSign.

 

Allmänna villkor

Vänligen läs de allmänna villkoren för att använda tjänsterna i CSign.

 

Ansökan Steria

Endast för dig som vill använda CSign med ett Steria-certifikat.

 
Grå bakgrund till hemsidan_e8e9e4.jpg
 

Svar på vanliga frågor


 

Kan vem som helst skaffa e-legitimation?

Alla privatpersoner som har svenskt personnummer kan få en e-legitimation. Åldersgränsen är något som de som utfärdar e-legitimationerna själva bestämmer, men vanligast är att e-legitimation utfärdas till personer från 13 eller 18 års ålder. För omyndiga krävs dock målsmans godkännande.

Är du inte folkbokförd i Sverige så är det krångligare och vi rekommenderar dig att prata med din bank.


Varför fungerar inte min e-legitimation?

Du kan testa din e-legitimation här, om den inte fungerar så ber vi dig att vända dig till utgivaren av din e-legitimation. Om allt verkar vara på sin plats så hör du av dig till vår support så hjälper vi dig.


Jag kan logga in men jag kan inte signera. Varför?

Börja med att testa att din e-legitimation har en signeringsfunktion:


Vad behöver jag för att registrera ett konto?

För att registrera ett användarkonto i CSign behöver du en e-legitimation eller annan giltig ID-handling som kan användas digital, ett organisationsnummer samt ditt personnummer. Om du inte är firmatecknare för det angivna organisationsnumret, så måste du även ha en fullmakt från någon i din organisation som har firmateckningsrätt.


Kan jag använda någon annans användarkonto för CSign?

Nej, du kan dessvärre inte använda någon annans användarkonto för CSign.


När behöver jag en fullmakt för att elektroniskt underteckna i CSign?

Du behöver en fullmakt om du ska underteckna ett dokument elektroniskt för en organisation som du inte är firmatecknare för. Fullmakten ska undertecknas av någon i din organisation som är firmatecknare. Klicka här för att ladda ner fullmakten.


Vad är en e-legitimation?

E-legitimation är en elektronisk ID-handling som du kan använda för att på ett säkert sätt identifiera dig på internet, på motsvarande sätt som du använder ett körkort eller vanligt ID-kort för att identifiera dig vid fysiska möten.

En e-legitimation kan även användas för att skriva under dokument elektroniskt och är lika juridiskt bindande som om du med en penna skulle ha skrivit under dokumentet med en vanlig namnteckning.

E-legitimationen kan antingen vara en fil på din dator, en app på din mobil eller läsplatta, eller på ett speciellt kort, ett så kallat smartcard.


Hur gör jag för att skaffa en e-legitimation?

Det finns flera utgivare där du kan skaffa e-legitimation. Det vanligaste sättet är att du kontaktar din bank. Har du internetbank så kan du enkelt skaffa en e-legitimation på fil till din dator. Det finns också e-legitimation på kort och vissa utgivare kan även erbjuda e-legitimation i mobiltelefon.

Olika utgivare av e-legitimation kan ha olika avgifter. E-legitimation på fil är oftast gratis att skaffa, medan e-legitimation på kort normalt kostar pengar och kan även utgöra fysisk ID-handling.

CSign samarbetar med BankID som är den största utgivaren i Sverige av e-legitimationer. Den e-legitimationen kan du få gratis via din bank.


Hittar du inte svar på din fråga? Tveka inte att höra av dig till oss, du når oss på 08-19 11 19 eller support@csign.se.

 
 

Testa din e-legitimation


 

BankID på datorn

Testa ditt BankID på datorn.

Mobilt BankID

Testa om ditt Mobila BankID fungerar.

Telia e-legitimation

Testa din e-legitimation från Telia.

Norskt BankID

Testa ditt norska BankID här.

Steria-certifikat

Testa ditt Steria-certifikat.

 
 
 
Grå bakgrund till hemsidan_e8e9e4.jpg
 

Registrera konto eller logga in på befintligt konto


 

CSign online är till för dig som ska signera ett avtal från en av våra kunder. Har du inget konto sedan tidigare, registrerar du dig och identifierar dig med e-legitimation eller motsvarande. Efter att du har skapat ett konto kan du signera avtal digitalt med CSign.

 
 
 
Skapa ett onlinekonto CSign

Skapa ett onlinekonto

Ett onlinekonto behövs till exempel vid signering av dokument i samband med upphandling samt vid beställning av handelsdokument.

 
Logga in på CSign online

Logga in på befintligt konto

Logga in på ditt onlinekonto för CSign Online